Iz New Yorka smo dobili jednu zanimljivu životnu priču i lijepu poruku:

Zovem se MARIO BRIZANAC i rođen sam u Vukovaru 5. veljače 1977. godine. Kao dvogodišnjak sam se preselio s roditeljima, Katicom i Martinom, u Poreč. Tamo sam proveo djetinjstvo i mladost, zajedno sa sestrom Marijanom i bratom Leom. Zavolio sam more i ribolov, igrao sam košarku na kvartovskom igralištu i maštao da jednoga dana postanem slavni sportaš.

Ali, život te ponekad odvede na drugu stranu, pa je mene odveo u New York na Novu godinu 2010. Po dolasku sam se zaposlio u građevinskoj tvrtki ProDesign, koju uspješno vodi Hrvat rodom iz istarskog Labina. Još uvijek tamo radim kao voditelj projekata.

Na posao odlazim na Manhattan. Budući da vožnja vlakom često traje po sat vremena počeo sam odlaziti biciklom. Vidio sam da je to dobar trening, pa sam se sa šogorom Frankom prijavio za utrku Gran Fondo dugu 160 km. Trenirao sam uprono svaki dan u jutarnjim satima i poslije posla, a na dan utrke sam osjetio da me adrenalin tjera na još više. Potom sam počeo trčati i prijavljivati na kratke maratone u Central Parku dužine 6 do 10 km. Slijedili su polumaratoni od 20 km, koji su bili kvalifikacijski za NYC maraton.

Zatim sam se prijavio na maraton u Miamiju na Floridi 2017. godine. Imao sam dvije opcije, otrčati pola maratona u dužini od 20 km ili cijeli od 42 km. Krenuo sam s namjeroma da otrčim pola maratona, ali svaka mi je milja davala dodatnu snagu, pa sam prošao kroz cilj za 4 sata s hrvatskom zastavom u ruci. Iz publike su se čuli povici: Croatia, Croatia… To je osjećaj ponosa koji se ne može opisati.

Iza toga su se počeli nizati i drugi maratoni. Tri puta sam bio sudionik NYC maratona, što je uvijek poseban doživljaj, kao i onih u New Orleansu i San Joseu.

Zbog želje za nečim većim sam se prijavio na IronMan maraton u Lake Placidu 70.3, koji uključuje 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja i 21.1 km trčanja). Iza toga je slijedio maraton IronMan u Galvestonu, TX i u Atlantic Cityju, NJ.

Međutim, moj san je bilo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Ironmanu full distance što znači plivanje 3,86 km, bicikliranje 112 km i trčanje 42.2 km. Uporno sam trenirao i prijavio se na natjecanje u St. George, UT, 2022. godine.

Moja supruga Sandra i ja smo došli na ceremoniju svečanog otvorenja i preponosni smo stali na crveni tepih ispod hrvatske zastave. Natjecanje je bilo zahtjevno, od plivanja u hladnoj vodi, te bicikliranja i trčanja po velikoj vručini. Zbog iscrpljenosti sam u par navrata mislio da ću morati odustati. Ali, bio je to san koji sam želio ostvariti i ta želja me tjerala dalje. Nakon 16 sati izuzetnog napora uspio sam proći kroz cilj i čuti one magične riječi: ‘’YOU ARE AN IRONMAN’’.

Svaki takav izazov je naporan i težak je put do njega, ali sam sretan i ništa mi nije teško kada vidim kako su moja supruga Sandra i moja djeca Martina, Sara i Moris ponosni na mene i na svaki moj uspjeh.

 

Mario Brizanac ima za svih poticajne riječi:

”Želio bi poručiti svim ljudima, mladima i starima, da se uspjeh ne može osigurati, ali put do njega može. Nikad nije kasno za postići svoje ciljeve, naporan rad se na kraju uvijek isplati. I zato pratite svoje srce, vjerujte u sebe i nikad ne odustajte, vidjet ćete da je sve moguće. I ostvarit ćete svoje snove!!”