George Chuvalo je rođen u Torontu u Kanadi 12. rujna 1937. godine, gdje su njegovi roditelji Stipan i Katica stigli kao doseljenici iz Hercegovine, nakon što su odrasli u općini Ljubuški.

On se tijekom svoje karijere dva puta borbio za naslov svjetskog prvaka, a ukupno je odradio 93 borbe, uključujući i onu s najvećim boksačima svih vremena, Muhammadom Alijem, Joeom Fraizerom i Georgeom Foremanom. O njegovoj veličini govori podatak da nikada nije srušen na pod i da nikada nije nokautiran. I kad su, nakon serije primljenih udaraca, prekidali njegove mečeve, on bi stajao na nogama.

Legendarni Rocky Marciano je najbolje opisao kanadskog borca hrvatskih korijena koji je iznad svega bio poznat po svojoj izdržljivosti: “Da svaka borba traje 45 rundi, George Chuvalo bi bio najveći boksač svih vremena”.

Svoju profesionalnu karijeru počeo je 1956. godine i odmah je pokazao koliki je potencijal.

Chuvalova borba protiv Alija za prvaka svijeta 1966. godine bila je posebno fascinantna zbog podatka da je samo 17 dana prije borbe saznao da će se uopće boriti. Chuvalo je izgubio nakon odluke sudaca.  Muhammad Ali ipak je izjavio da je Chuvalo “najteži borac s kojim se susreo”.  Kako je rekao sam Chuvalo:  “Nakon borbe Ali je bio taj koji je otišao u bolnicu… A ja? Ja sam otišao plesati sa suprugom. Nema dvojbe tko je bolje prošao”.

George Foreman i Joe Fraizer su ga svladali tijekom prve četiri runde, ali nisu ga srušili ni nokautirali, već su natjerali suca da prekine meč, iako je Chuvalo stajao na nogama i želio nastaviti borbu.

Zato je jednom prilikom izjavio: “Poljubio sam mnogo djevojaka, ali nikada nisam poljubio pod.”

Svoju 22-godišnju karijeru okončao je sa 73 pobjede, 18 poraza i dva neodlučna dvoboja.

Obiteljske tragedije su ga razorile, ali nastavio se boriti kroz život. Od 1985. do 1996. godine, izgubio je tri sina i suprugu Lynn. Utjehu mu je pružila  prijateljica Joanne O’Hara koju je oženio 1995. godine.

Chuvalu je 2011. godine otkriven spomenik u Ljubuškom, a on je prisustvovao na otvaranju. “Dio mog srca i dio moje duše zauvijek će biti ovdje, u Ljubuškom, rodnom kraju mojih roditelja, na koji jako često mislim, a na koji ću od danas misliti još češće”, izjavio je tom prilikom.