Heidi Wohlfahrt-Granic rođena je i odrasla u Los Angelesu, Kalifornija. Njezini roditelji i njezin brat emigrirali su u SAD iz Zagreba u Hrvatskoj 1955. godine. Njezin otac Branko Wohlfahrt bio je pravi “Purger” rođen i odrastao u Zagrebu, dok je njezina majka Jelena Pribanić-Wohlfahrt rođena u Modrušu, malom selu u blizini Josipdola u Lici. Njeni su se roditelji upoznali i vjenčali u Zagrebu, gdje je rođen njen brat Dubravko.

Heidi je od ranog djetinjstva djelovala u hrvatskoj katoličkoj župi sv. Ante u Los Angelesu. Počevši od Hrvatske dječje škole s 5 godina do danas. Svojim angažmanom u Kolo klubu sv. Ante razvila je duboku ljubav prema hrvatskom folkloru. Od 1980. do danas je učiteljica folklora u župi.

Heidi Wohlfahrt-Granic bila je pokretačka snaga koja je 1998. sa svojim dragim prijateljem i koreografom g. Željkom Jerganom pokrenula festival Croatian Cultural Extravaganza u Los Angelesu. Ovaj je festival izrastao u najveće okupljanje hrvatske mladeži na zapadnoj obali SAD-a. Također je bila aktivna i obnaša dužnosti izvršnih odbora u nekoliko hrvatskih organizacija na području Los Angelesa i sudjeluje u Župnom vijeću i Vijeću za financije u hrvatskoj katoličkoj crkvi sv. Ante u Los Angelesu.

U svojoj profesionalnoj karijeri, ona je računovodstva i trenutno radi za velikog izvođača podzemnih komunalnih radova. Obavlja mnogo različitih zadataka od upravljanja ugovorima, ljudskim resursima i svim aspektima financijskog računovodstva. Njezina je tvrtka odgovorna za izgradnju i popravak velikih projekata kanalizacije, vodovoda i oborinskih odvoda na širem području Los Angelesa.

 

     

Heidi W. Granic                                   Zeljko Jergan