Moje ime je Jose Raul Ban i rođen sam u Venado Tuerto, Argentina, 11. lipnja 1965. Moji djed i baka su emigrirali iz Hrvatske, pa mi je to omogućilo da dobijem hrvatsko državljanstvo i putovnicu. Više od 35 godina sam koordinator tehničkog područja u Regionalnom agrotehničkom centru. To je ustanova smještena u Venado Tuerto: www.centroagrotecnico.com.ar

Institucija je rasla u identitetu, integraciji i inovativnosti te prenosi vrijednosti poštovanja i predanosti više od 55 godina, čime ostvaruje poljoprivredno obrazovanje i osposobljavanje i njegove derivate. Danas ima više od 1000 mladih u osnovnoj i srednjoj školi.

Moji profesionalni interesi uključuju usvajanje jezika, obrazovanje i alate za podučavanje u izuzetnom prirodnom okruženju. Više od 25 godina odgovoran sam za programe obrazovne razmjene sa zemljama Hrvatske, Belgije, Italije, Francuske, SAD-a i Novog Zelanda, postigavši zastupljenost programa MAST ARGENTINA nakon tehničke evaluacije provedene na Sveučilištu Minnesota.

Moj cilj je uvijek postići alternativu za napredak kako bi mladi ljudi imali prilike na globalnoj razini.

Od 2001. godine imam vlastiti posao jer sam strastven prema vozilima, pa sam tako stvorio tvrtku FORMABA SA u mom rodnom gradu Venado Tuerto, provincija Santa Fe, Argentina, koja je danas lider u prodaji dijelova za automobile Ford i Chevrolet.

Jose Ban