Gastronomski, Ecuador je podijeljen po podnebljima. U planinskom dijelu najviše se jede svinjetina, krumpir, kukuruz, leća, bob, grah, riža, a tipičan je recept ”Cuy” – kunić u umaku od kikirikija i boba.
Na obali se puno jedu kozice, krumpir, te zelene i zrele banane. Popularno jelo je ”Guatita”, odnosno tripice u šalši od kikirikija.
Na istoku Ecuadora, prehrana je bazirana na riječnoj ribi i divljači poput glodavaca i tapira, koji se jedu uz krumpir i banane.
Ekvador obiluje voćem koje se kod nas može naći, a sve je ukusno unatoč ponekad neuglednom izgledu.
Hrvatski štand u Sheratonu:
U Guayaquilu se može jesti na raznim mjestima…
Večera Sastanka Hrvata Južne Amerike u Guayaquilu:
La Playa, mjesto gdje se može jesti uz plažu:
Galapagos ima slikovitu ribarnicu:
Quito ima veliki Marriott hotel u kojemu se održalo natjecanje za Miss svijeta:
Na brdu poviše Quita je restoran s pogledom na grad:
Ali, ima i za one koji su slabije platežne moći poput štanda Rico almuerzo, što znači Ukusan ručak:
Branka Bezić Filipović