Rudy Svorinich, Jr. (rođen 1960.) je republikanac koji je služio u Gradskom vijeću Los Angelesa predstavljajući 15. okrug. Rodom iz San Pedra, njegov raznolik okrug također je uključivao zajednice Wattsa, Wilmingtona, Harbor Cityja, Harbor Gatewaya i San Pedra. Izabran je u vijeće u lipnju 1993. (pobijedivši Joan Milke Flores, koja je bila na položaju u tri mandata) i služio je dva puna mandata do lipnja 2001., kada je napustio dužnost zbog ograničenja mandata. Jedno od njegovih glavnih postignuća kao gradskog vijećnika bilo je osiguravanje 1,2 milijarde dolara proračunskih sredstava LA Cityja tijekom razdoblja od osam godina za nove društvene objekte i programe u njegovom okrugu bez povećanja poreza ili naknada za njegove birače. Njegova su ostvarenja završena za vrijeme mandata: piratski nogometni stadion srednje škole u San Pedru, kupnja i očuvanje Warner Grand Theatrea, gimnazija Peck Park, spomenik ribarskoj industriji, zemlja za novu srednju školu Mary Star of the Sea, vatrogasnu brodsku stanica 112, Wilmington Senior Center, gradsku zgradu Wilmingtona, Watts Civic Center, Alma Reeves Woods Watts Public Library, Watts Cultural Crescent i prva javna knjižnica Harbour City/Harbor Gateway.

Prije nego što je bio izabran, Svorinich je radio kao šef osoblja/glavni zamjenik za 51. skupštinski okrug države Kalifornije, bio je vlasnik male tvrtke i dužnosnik u lokalnim gospodarskim komorama te aktivan u mnogim bratskim organizacijama.

U pokušaju da se vrati na javnu dužnost, bio je kandidat na posebnim izborima 8. studenog 2011. kako bi zamijenio svoju nasljednicu, bivšu vijećnicu Janice Hahn, koja je izabrana u Kongres. Svorinich je završio peti na prepunim izborima i nije ušao u drugi krug izbora. Narednik LAPD-a Joe Buscaino pobijedio je u drugom krugu izbora, porazivši bivšeg zastupnika Warrena Furutanija.

Svorinich je služio kao predsjednik Pro Tempore i pomoćnik predsjednika Pro Tempore Gradskog vijeća Los Angelesa. Dok je bio u Gradskom vijeću, služio je kao predsjednik Odbora za promet, Odbora za stanovanje i obnovu zajednice, Administrativne službe (informacijske tehnologije) i Ad hoc odbora za razvoj obale. Bio je potpredsjednik Odbora za trgovinu, energiju i prirodne resurse koji je nadgledao gradske odjele za luke, zračne luke i vodoprivredu i energiju te Odbor za nadzor projekta Staples Center. Također je bio predsjednik Upravnog odbora Alameda Corridor Transportation Authority i predstavnik grada Los Angelesa u Sanitarnom okrugu okruga Los Angeles.

Poznat kao fiskalni konzervativac i socijalni umjerenjak, 1996. godine kandidirao se za republikansku nominaciju za 36. kongresni okrug, ali je završio na trećem mjestu na primarnim izborima. Dok se njegov drugi i posljednji mandat bližio kraju 2000., Svorinich je dao neuspješnu ponudu za mjesto 54. okruga u Državnoj skupštini Kalifornije. Bio je kandidat Republikanske stranke. U 15. okrugu Gradskog vijeća naslijedila ga je demokratkinja Janice Hahn. U znak zahvalnosti za njegovu službu, Zajednica Watts pohranila je njegov lik u granitu na Promenadi istaknutih imena zajednice 2001. godine.

Godine 2001. osnovao je Svorinich & Associates, Inc., konzultantsku tvrtku. Trenutačno je predsjednik/izvršni direktor tvrtke Svorinich Companies, Inc. koja pruža punu uslugu vladinih poslova i zagovaranja u Palos Verdesu, CA. Los Angeles Business Journal svake godine od 2013. kada je ta kategorija prvi put stvorena, njegovu tvrtku proglašava “najboljom tvrtkom za lobiranje” u okrugu Los Angeles. Također je predsjednik Svorinich Political Services, tvrtke za političko savjetovanje i vođenje kampanja.

Svorinich je diplomirao poslovnu administraciju na kalifornijskom državnom sveučilištu Dominguez Hills i diplomirao menadžment. On je rimokatolik, oženjen je i ima dvoje odrasle djece. Svorinich također ima certificirani ljubičasti pojas u borilačkoj vještini Gracie Jiu-Jitsu.