“Uloga Američko-hrvatskog kongresa je povezivanje i suradnja Hrvata i prijatelja Hrvatske na kulturnom, obrazovnom, sportskom, gospodarskom i svim ostalim razinama, kako u SAD-u tako i globalno. Okupljamo pojedince, udruge i poslovne subjekte na nekoliko kontinenata. U SAD-u kao i u ostalim zemljama i kontinentima sve naše organizacije su jednako važne, bile one lokalnog, nacionalnog ili globalnog karaktera… Svi se međusobno družimo, razmjenjujemo ideje, surađujemo i izrazito cijenimo naše zajedništvo.” – rekla je NADA PRITISANAC MATULICH predsjednica Američko – hrvatskog kongresa.

Prilikom posjete San Pedru u listopadu 2022. godine Branka Bezić Filipović je preuzela ppristupnicu Aspire u Američko – hrvatski kongres. Kao prvi korak suradnje s Aspirom, gospođa Pritisanac je dogovorila sastanak s Ritom Dever ravnateljicom srednje škole Mary Star of the Sea čiji su učenici pozvani da dođu studirati u Split u Aspiru.

 

   

Nada Pritisanac Matulich predsjednica ACC-a fotografirana u San Pedru i Alen Jerkunica dekan Aspire fotografiran u Splitu s pristupnicom Aspire u ACC

 

U sredini Rita Dever ravnateljica, Branka Bezić Filipović i Nada Pritisanac Matulich

 

Branka Bezić Filipović