Srećko Mavrek je rođen u Varaždinu 1969. godine, a radi kao nastavnik plivanja i tjelesnog obrazovanja za New York City Department of Education i kao vanjski predavač za Hostos Community College, City University of New York. Radi i na razvijanju napredne aplikacije za praćenje fitnessa i tjelesnih aktivnosti i športa kojeg je sam kreirao i nazvao mavball. Međunarodno je priznati stručnjak za obrazovanje i bio je službeni predstavnik Kappa Delta Pi International Honor Society in Education u UN-ovom Odjelu za globalne komunikacije (United Nations Department for Global Communications). Primio je niz značajnih stručnih nagrada i priznanja među kojima su 2016. President’s Council on Fitness, Sports & Nutrition Community Leadership Award, 2015. SHAPE America Eastern District High School Physical Education Teacher of the Year Award, 2012. National Service Award, (Council for Aquatic Professionals, AAPAR/American Alliance for Health, Physical Education, Recreation and Dance) i 2001. Young Investigator’s Award (the 7th IASK International Scientific Conference, University of Tartu, Estonia).

Prije dolaska u Sjedinjene Američke Države radio je kao istraživač i predavač na University of Udine u Italiji, Karl-Franz-University Graz u Austriji, University of Augsburg u Njemačkoj i University of Pecs u Mađarskoj.

 

Srećko pjeva tenor u klapi Astoria, koja se proslavila izvođenjem američke himne na Croatian Heritage Night u Madison Square Gardenu 11. siječnja 2019. Komponira klapsku i svjetsku glazbu te svira različite instrumente u Science of Music. Uz to je i dopisnik Hrvatske informativne agencije i Total Croatia News portala. Srećko je vrlo aktivan i strastven hrvatski lobist i promicatelj hrvatske nacionalne baštine i kulturnih vrijednosti u Americi i diljem svijeta. Dobitnik je posebnog priznanja “Večernjakova domovnica” i priznanja Američko-Hrvatskog Kongresa 2023. godine.

 

Sljedećim generacijama bi poručio: Gdje god da ste rođeni, njegujte obiteljsko podrijetlo i uvijek znajte da veliki dio vas pripada Domovini vaših predaka. Učite, odmarajte se i zabavljajte se, ali uvijek uporno radite bez obzira na uspone i padove, prepreke i izazove. Razvijajte svoju logiku, zdrav razum i smisao za humor i nikako ne zanemarite samo-obrazovanje, a svoju cjelovitost upotpunite razvijanjem moralnog integriteta i domoljublja. Ljubav je preduvjet skladne obitelji, stvaralačkog rada i stvarne sreće. U vremenu velikih tehnoloških dostignuća puno znanja vam je dostupno, ali svakako učinite najbolje što možete da stečeno znanje upotrijebite ne samo za vlastitu dobrobit, nego i za dobrobit svoje Domovine i čovječanstva.