Stella Koletić rođena je i školovala se u Zagrebu gdje je diplomirala na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1981. ona i njezin suprug preselili su se u Sjedinjene Države. Zainteresirana za daljnje usavršavanje o uzrocima zubnih bolesti i prevenciji, završila je magistarski program i specijalizirala pedijatrijsku stomatologiju na Sveučilištu California Los Angeles (UCLA).

Nadahnuta da podijeli svoje znanje nakon diplome, nastavila je podučavati pedijatrijsku i preventivnu stomatologiju novim generacijama stomatologa na UCLA. Tijekom tog vremena otvorila je privatnu praksu preventivne i restaurativne stomatologije za djecu, poučavajući obitelji o najboljim praksama preventivne oralne higijene od najranije dobi. Njezin trud rezultirao je generacijama djece koja odrastaju bez karijesa.

Tijekom Domovinskog rata dr. Koletić i njezin suprug bili su aktivni u hrvatskoj zajednici u Los Angelesu, prikupljajući sredstva za humanitarnu pomoć i podižući svijest o borbi hrvatskog naroda u američkim medijima koja je dovela do priznanja nove hrvatske države.