STEVE RAVIC (Stipe Ravić) je međunarodno priznat australsko-hrvatski filmski redatelj, producent i pisac iz Australije koji se također bavi i javnim govorništvom, mentoriranjem, menadžmentom i istraživačkim novinarstvom.

Rođen je u hrvatskoj obitelji u Melbourneu, Australiji 1973. godine. Odrastao je u zapadnom predgrađu Melbournea, u St. Albansu, poznatoj enklavi hrvatske dijaspore čiji je aktivni član od mladih godina. Danas aktivno piše za najpoznatije novine iz hrvatske dijaspore, poput ”Vjesnika” (Croatian Herald) iz Australije.

U svojim raznim projektima surađuje i s brojnim uglednim Hrvatima diljem svijeta poput Charlesa Billicha i Marka Perković Thompsona. Karijeru je započeo kao kreator inovativnih produkcija glazbenih spotova i rock dokumentaraca za etablirane i popularne umjetnike na međunarodnoj razini, te kao organizator glazbenih priredbi i događanja, ali i kao glumac, mada povremeno i kad ga to intrigira.

Kao vlasnik firme ”Metal Warriors Pty. Ltd.” na glazbenoj je sceni radio kao promoter, producent, menadžer te sudjelovao na raznim turnejama i festivalima sa međunarodnim Rock / Heavy Metal bendovima poput Dungeon, MYSTERY (bend od njegovog sina Rocky), Vanishing Point, ManOwar, Alice Cooper, Doro, Motorhead, Destruction, Edguy, Saxon, Iron Maiden, Twisted Sister, Guns ‘n’ Roses, Scorpions, The Poodles, Europe, Gamma Ray, The Sweet, Angra, Nightwish, Rhapsody, Megadeth i mnogo više.

Kao redatelj, okušao se u različitim stilovima i žanrovima filmskog stvaralaštva, sve od popularnih glazbenih videa i rock-dokumentarnih filmova pa do dugometražnih filmova u kojima je udahnuo svoj jedinstveni umjetnički rukopis. Neki od projekata pod njegovim vodstvom ili zahvaljujući njegovom angažmanu realizirali su distribuciju kroz tvrtke kao što su Universal Music, Sony, Warner / East West, Nuclear Blast, a emitirale velike komercijalne televizijske mreže poput eurposkog RTL-a, ABC-a u Australiji i kabelske televizije diljem svijeta.

Njegov prvi dugometražni film ”Warrior” (isto poznat pod imenom ”Metal Warriors”), neuobičajnu uličnu dramu koju je sam režirao, napisao i glumio prikazivan je u australskim kinima 2010/11. godine, nakon premijere na najprestižnijem filmskom festivalu u Cannes pod pokroviteljstvom Australske filmske komisije.

  1. godine Frontiers Records objavio je Ravićev dokumentarac i koncert ”The Poodles: In The Flesh” o najpopularnijem švedskom bendu u to vrijeme, The Poodles. Dokumentarac koji je nagrađen brojnim nagradama i pohvalama. Ravić je također producirao i razne projekte s nizom vrlo popularnih međunarodnih bendova kao što su Doro (Njemačka), Manowar (SAD) i Rhapsody (Italija). Među ostalim raznim produkcijama, Ravić dovršava 2006. godine film ”Diary of a Fatman”, komediju koja je također osvojila nekoliko međunarodnih nagrada u Los Angeles i on je dobio nagradu Hollywood Dreams kao najbolji redatelj na AOF festivalu nakon premijere na filmskom festivalu u Cannesu 2016. godine.
  2. godine se ponovno vraća na Cannes filmskom festivalu kao redatelj i producent sa svijetskom premijerom svog dokumentarnog filma ”Billich: Beyond The Canvas”, posvećenom svijetski poznatom slikaru, australskom Hrvatu Charlesu Billichu.
  3. godine se prikazuje njegov akcijski triler ”Hotel Underground” na Cannes Film Festivalu u kojemu glumi James Storm iz SAD-a, svijetski prvak TNA profesionalnog hrvanja i popularni australski glumac Andy McPhee. Njegov film je osvojio veliki broj međunarodnih nagrada na Los Angeles Motion Picture Festival, a sam Ravić je osvojio zlatnu nagradu kao najbolji redatelj.