LUKA BOROJEVIĆ, sin Marka i Nediljke Sredlić Kragić rođen je u Splitu 9. 10. 1860. godine. Emigrirao je 1906. godine na sjever u planinski dio Perua u mjesto Huallanca. Tamo je imao rudnik srebra El Socorro. U Splitu mu je ostao brat Mate (rođen 1856.), koji se vjenčao s Marijom Matković. Njihvoih šestero djece su bili: Vicko (rođen 1885. oženjen za Čehinju Barbaru Paleček, imali sina Miljenka (1911. – 1978., oženjenog za Mariju s kojom je imao sina Vinka), Andrijana (1886., neudana), Ivanica (1888. – 1890.), Stefanija Elizabeta (1890. – 1958., neudana), Marko i Antoneta udana Giudici, čiji potomci žive u okolici Chicaga.

Obitelj je krajem 19. stoljeća obitelj je promijenila prezime u Borović.

Sin Luke Borojevića (danas Borrovica), Alejandro Borrovic Alonzo oženio je Marcialu Gaspar. Iz ovog braka rođena je Helen Borrovic Gaspar koja se udala za Carlosa Gutiérreza Pardoa, a dobili su sina Wilfreddyja Lucasa Gutierreza Borrovica. Njegov sin po struci odvjetnik i doktor prava Wilfreddy Luis Gutierres Solorzano poslao nam je podatke o svojoj obitelji.

 

               

Wilfred Luis Gutierres i njegov rodni list

 

   

Wilfred Lucas Gutierres Borrovic i njegov smrtni list

 

Izvod iz Matične knjige rođenih Luke Borojevića (pradjed Wilfreda Luisa)  po majci Srdelić Kragića rođenog u Splitu u župi sv. Duje 1860. godine.

 

                       

Stefanija Elizabeta nećakinja Luke Borojevića iz Splita

 

Branka Bezić Filipović