Zoran Sova rođen je 1962. u Kaknju. Diplomirao je na Metalurškom fakultetu u Zenici gdje je živio i radio do početka Domovinskog rata. Nakon par godina izbjeglištva u Njemačkoj nastanio se u Kninu, gdje se aktivno uključio u rad kninskih književnika i objavio 2000. godine svoju prvu knjigu pjesama pod naslovom ‘’Raširiti krila“ u izdanju Matice hrvatske Knin. To su bile pjesme koje je uspio sačuvati od ratnog vihora.

Iste godine skupina kninskih umjetnika objavila je spomen knjigu ‘’Kninski pisci svome gradu“, koju je Zoran tehnički uredio i pripremio za tisak. To je djelo kojim su pisci i slikari iz Knina željeli čestitati svom gradu petu obljetnicu oslobođenja.

Mađutim, Zoran je napustio voljeni grad Knin 2001. godine i otišao živjeti u Las Vegas, SAD. Tamo se aktivno uključio u rad pjesnika iseljenika i postao je član udruge Hrvatska iseljenička lirika New York 2005. godine u kojoj je obnašao dužnost dopredsjednika od 2009. – 2013. Pjesme su mu objavljene u njihovim dvjema zbirkama:

‘’Riječi moja lanterno života“ u izdanju Croatian Catholic Mission, New York,  2005. i ‘’Pjesmotvori iz daleka“ u izdanju Hrvatskog svjetskog kongresa, New York, 2010. godine.

Nekako u isto vrijeme kninski Književni krug objavljuje svoju drugu knjigu 2006. Godine pod naslovom ‘’Svjedoci vremena“ koju je priredio Fabijan Lovrić, u izdanju HKD Napredak Knin, u koju je uvršteno devet pjesama Zorana Sove.

Dok je radio kao taxi vozač u Las Vegasu, pisao je za Trip Sheet magazin od 2005. -2010. koji izlazi jednom mjesečno u 10,000 primjeraka. Kolumna se zvala To be or not to be Taxi Driver.

Zoran je preveo na engleski jezik zbirku pjesama za djecu, slikovnicu autora Fabijana Lovrića ‘’Zvjezdana Staza/ Star track“ objavljeno u vlastitoj nakladi autora u Kninu 2018. godine.

Njegove pjesme objavljene su i u drugim knjigama poput:

‘’Odbljesci kruga“zbirka pjesama KLD Rešetari, Rešetari 2007., ‘’Valentinovo“- međunarodna zbirka ljubavne poezije u izdanju Kulture Snova, Zagreb 2013., ‘’Ko je ko u BiH dijaspori“ u izdanju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Sarajevo 2012.

U zadnje vrijeme piše bajke za djecu, a prva objavljena je ‘’Slavni lovci“ (Dodo i Mimi) slikovnica za djecu u stihovima u izdanju Matice hrvatske, Široki brijeg, 2021., dok su dvije knjige bajki još u pripremi.

Poruka Zorana Sove je sljedeća:

Za ostvarenje snova treba prekoračiti granicu straha.