PAULA PEXIDER SRICA WINGE, (Sao Paulo, Brazil, 19), profesionalka je oglašavanja s više od 20 godina iskustva u sektoru maloprodaje tekstila.

Brazilka, kći zagrebačkog Hrvata koji se pedesetih godina prošlog stoljeća preselio u Brazil i nastanio u gradu São Paulu.

Iz nepoznatih razloga o prošlosti obitelji u Hrvatskoj nije se često govorilo, no malo jezika, neke tradicije, kuhinje i stvari oduvijek su bili dio njihovih života na novom kontinentu.

Kako bi bolje razumjela obiteljsku povijest i proces migracije, Paula je 2018. godine počela učiti hrvatski jezik.

Od tog trenutka pred njom se otvorio novi svijet: počela je posjećivati događanja hrvatskih udruga, upoznala rodbinu, stekla nove prijatelje i imala priliku spašavati tako raznoliku tradiciju hrvatskog veza.

Kao članica hrvatske zajednice, osnovala je Klub hrvatskih vezilja i radionice koje, prema njezinim riječima, predstavljaju kulturni i emotivni oporavak.

Osim toga, osnovala je @croaciapontoaponto, stranicu za istraživanje i publikacije, na kojoj reproducira različite uzorke hrvatskog veza.

Na temelju znanja stečenog s tekstilom i želje za očuvanjem ove umjetnosti, počela je primjenjivati hrvatski vez u različitim svakodnevnim proizvodima.